Report Cams Down and Forum Errors

Report cams up/down or if you need technical assistance.
User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Oct 01, 2019 5:34 pm

Sandy_W wrote:
Tue Oct 01, 2019 4:51 pm
4:47 pm problem with zoomer cams at Delta 2. First, had a slow response logging into both the east and west cams, about four minutes. Then the controls were slow to respond and would sometimes freeze using the west cam. Then the screen would go black on both zoomer cams. It felt like losing connection to the zoomer cams with the non-response of the controls on the west cam. I wasn't using the east cam much but did try and had the same slow response. The embedded cams were not losing connection.
Hmm :chin:

I just tried logging into East - and it took a bit longer than sometimes, but no where near as long as it took for you. I also immediately closed out, so as not to interfere with your zooming. I hate recommending this, but it might help to reboot your computer. Or it could be something that was going on with the internet at the site, and improved before I tried logging in. Maybe try closing one of the cams then logging back in and see if it's better?

I'm sorry that I don't have better suggestions, and if it continues to do this, I'll try some more things in the morning.

User avatar
Sandy_W
Topic Assistant
Posts: 18912
Joined: Feb 22, 2018
Location: Arkansas

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Sandy_W » Wed Oct 02, 2019 3:15 am

JudyB wrote:
Tue Oct 01, 2019 5:34 pm
Sandy_W wrote:
Tue Oct 01, 2019 4:51 pm
4:47 pm problem with zoomer cams at Delta 2. First, had a slow response logging into both the east and west cams, about four minutes. Then the controls were slow to respond and would sometimes freeze using the west cam. Then the screen would go black on both zoomer cams. It felt like losing connection to the zoomer cams with the non-response of the controls on the west cam. I wasn't using the east cam much but did try and had the same slow response. The embedded cams were not losing connection.
Hmm :chin:

I just tried logging into East - and it took a bit longer than sometimes, but no where near as long as it took for you. I also immediately closed out, so as not to interfere with your zooming. I hate recommending this, but it might help to reboot your computer. Or it could be something that was going on with the internet at the site, and improved before I tried logging in. Maybe try closing one of the cams then logging back in and see if it's better?

I'm sorry that I don't have better suggestions, and if it continues to do this, I'll try some more things in the morning.
Thanks for checking, Judy. I wasn't having any issue with Internet connections from other just plain surfing. Sue, left this message:
Hi Sandy! I was out for a little while but had the embedded cams up and running while I was gone. When I got home the W Cam had gone way back to the beginning of the rollback (was showing last night's tape)....that never happened before. So there must have been something going on when you were on the cams. It may not have just been you.

After I logged off and left the embedded cams open for a little bit of time, I too noticed the west cam reverted back to the early morning hours. It was odd too when I opened the zoomer cam site to log off, the site took a couple of minutes to load. Maybe just a weird anomaly at the time for me from the HWF site. Who knows....
“Eagles: When they walk, they stumble. They are not what one would call graceful. They were not designed to walk. They fly. And when they fly, oh, how they fly, so free, so graceful. They see from the sky what we never see.” – Unknown

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Wed Oct 02, 2019 11:29 am

Sandy_W wrote:
Wed Oct 02, 2019 3:15 am

Thanks for checking, Judy. I wasn't having any issue with Internet connections from other just plain surfing. Sue, left this message:
Hi Sandy! I was out for a little while but had the embedded cams up and running while I was gone. When I got home the W Cam had gone way back to the beginning of the rollback (was showing last night's tape)....that never happened before. So there must have been something going on when you were on the cams. It may not have just been you.

After I logged off and left the embedded cams open for a little bit of time, I too noticed the west cam reverted back to the early morning hours. It was odd too when I opened the zoomer cam site to log off, the site took a couple of minutes to load. Maybe just a weird anomaly at the time for me from the HWF site. Who knows....
At some point yesterday, I noticed the Surrey embedded cams were not live; I had been working with windows that partly covered my cam windows some of the time, so figured I'd accidentally clicked something.

But just a little while ago I left the cams up while I went to get lunch in the other room - and when I came back, they were both again in the middle of the recording, rather than live. Very strange. :dunno:

amyklai
Topic Assistant
Posts: 3851
Joined: Feb 22, 2018

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by amyklai » Sun Oct 06, 2019 2:20 pm

2.20p I have rebooted North cam at WR two times , still not streaming

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Sun Oct 06, 2019 2:47 pm

amyklai wrote:
Sun Oct 06, 2019 2:20 pm
2.20p I have rebooted North cam at WR two times , still not streaming
Thanks, Amy! I've sent a message to Ken to see if he can help.

User avatar
Yolande
Topic Assistant
Posts: 6533
Joined: Feb 22, 2018

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Yolande » Sun Oct 13, 2019 8:54 am

Morning!

The cam controls on the HM NPTZ are very sticky...the cam lurches from place to place. I found the same problem yesterday, but not quite so bad as this morning.

I tried the SPTZ, and no problem with the controls on that cam...

Thanks!

amyklai
Topic Assistant
Posts: 3851
Joined: Feb 22, 2018

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by amyklai » Wed Oct 16, 2019 8:19 am

8.19a WR , controls stick on WA/ CU , even North

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Wed Oct 16, 2019 1:06 pm

Yolande wrote:
Sun Oct 13, 2019 8:54 am
Morning!

The cam controls on the HM NPTZ are very sticky...the cam lurches from place to place. I found the same problem yesterday, but not quite so bad as this morning.

I tried the SPTZ, and no problem with the controls on that cam...

Thanks!
Is this still a problem? Sorry for the delay in getting back here.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Wed Oct 16, 2019 1:07 pm

amyklai wrote:
Wed Oct 16, 2019 8:19 am
8.19a WR , controls stick on WA/ CU , even North
It seems very windy at Surrey Reserve - which could be causing a problem at White Rock as well. I can try rebooting things (or you can) but I'm not sure it will help in this weather.

User avatar
Yolande
Topic Assistant
Posts: 6533
Joined: Feb 22, 2018

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Yolande » Wed Oct 16, 2019 2:58 pm

JudyB wrote:
Wed Oct 16, 2019 1:06 pm
Yolande wrote:
Sun Oct 13, 2019 8:54 am
Morning!

The cam controls on the HM NPTZ are very sticky...the cam lurches from place to place. I found the same problem yesterday, but not quite so bad as this morning.

I tried the SPTZ, and no problem with the controls on that cam...

Thanks!
Is this still a problem? Sorry for the delay in getting back here.
Thanks Judy - just seeing your post now...

No, The problem seems to have resolved itself .... and the NPTZ is running more smoothly.

Thank-you!

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 47144
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Wed Oct 23, 2019 4:39 pm

WEDNESDAY , Oct. 23 , 2019

Good Afternoon


Re H Mills ...

The DVR on both embedded cams only goes back for 2 hours ~ Is anyone else having this problem ?

Thanks ,
Bev .
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 47144
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Wed Oct 23, 2019 5:30 pm

IrishEyes wrote:
Wed Oct 23, 2019 4:39 pm
WEDNESDAY , Oct. 23 , 2019

Good Afternoon


Re H Mills ...

The DVR on both embedded cams only goes back for 2 hours ~ Is anyone else having this problem ?

Thanks ,
Bev .

I can get 12 hrs on the DVR now .. but Yolande can't ... she refreshed the cams and that didn't help :puzz:
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Wed Oct 23, 2019 6:35 pm

IrishEyes wrote:
Wed Oct 23, 2019 5:30 pm
IrishEyes wrote:
Wed Oct 23, 2019 4:39 pm
WEDNESDAY , Oct. 23 , 2019

Good Afternoon


Re H Mills ...

The DVR on both embedded cams only goes back for 2 hours ~ Is anyone else having this problem ?

Thanks ,
Bev .

I can get 12 hrs on the DVR now .. but Yolande can't ... she refreshed the cams and that didn't help :puzz:
No clue what's going on, Bev, but I'm also able to get 12 hours on both HM cams.

I do know there have been times with my iPad when I've had to try 3-4 times to get a live feed from the current day/time on an SR cam - and it's possible that happens with other cams. Like Yolande, I have good computer skills - but I can be in a hurry, and not notice that I'm seeing a video instead of the live feed. Forcing a full refresh/reload usually helps, and hopefully whatever is going on, it will be sorted out soon.

Off topic - while I was scrolling to quick-check the dvr, I saw Dad and Lady perched together, like in the pictures you posted from this morning - so lovely to see them! :love:

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 47144
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Wed Oct 23, 2019 6:54 pm

JudyB wrote:
Wed Oct 23, 2019 6:35 pm
IrishEyes wrote:
Wed Oct 23, 2019 5:30 pm
IrishEyes wrote:
Wed Oct 23, 2019 4:39 pm
WEDNESDAY , Oct. 23 , 2019

Good Afternoon


Re H Mills ...

The DVR on both embedded cams only goes back for 2 hours ~ Is anyone else having this problem ?

Thanks ,
Bev .

I can get 12 hrs on the DVR now .. but Yolande can't ... she refreshed the cams and that didn't help :puzz:
No clue what's going on, Bev, but I'm also able to get 12 hours on both HM cams.

I do know there have been times with my iPad when I've had to try 3-4 times to get a live feed from the current day/time on an SR cam - and it's possible that happens with other cams. Like Yolande, I have good computer skills - but I can be in a hurry, and not notice that I'm seeing a video instead of the live feed. Forcing a full refresh/reload usually helps, and hopefully whatever is going on, it will be sorted out soon.

Off topic - while I was scrolling to quick-check the dvr, I saw Dad and Lady perched together, like in the pictures you posted from this morning - so lovely to see them! :love:
Thanks Judy ... Dad and Lady are so beautiful :love:

:luck: For your Yolande :yes:

Good Night and Hugs
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

amyklai
Topic Assistant
Posts: 3851
Joined: Feb 22, 2018

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by amyklai » Fri Oct 25, 2019 7:39 am

7.39a WR , WA cam is sticking , can it be rebooted?

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Fri Oct 25, 2019 8:53 am

amyklai wrote:
Fri Oct 25, 2019 7:39 am
7.39a WR , WA cam is sticking , can it be rebooted?
I'm a bit nervous doing it in this amount of wind - and I'm guessing the weather may be part of the reason it's acting up. Not sure when the wind is supposed to let up, but please feel free to let me know if the WA cam is still sticking when that happens, and I'll be happy to reboot it then.

amyklai
Topic Assistant
Posts: 3851
Joined: Feb 22, 2018

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by amyklai » Thu Oct 31, 2019 9:09 am

9.09a Can the WA, WR cam be rebooted? its sticking

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 47144
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Sat Nov 02, 2019 7:23 am

SATURDAY , NOVEMBER 2, 2019

Good Morning Judy :huggie:


Re H Mills Embedded Cams..

Both cams are sputtering .. I have to keep refreshing them....

Maybe a reboot will help when you have time

Thank You

Bev
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Sat Nov 02, 2019 8:09 am

IrishEyes wrote:
Sat Nov 02, 2019 7:23 am
SATURDAY , NOVEMBER 2, 2019

Good Morning Judy :huggie:


Re H Mills Embedded Cams..

Both cams are sputtering .. I have to keep refreshing them....

Maybe a reboot will help when you have time

Thank You

Bev
11:08 am
I logged into the embedded cams to take a look - and I'm hearing calls, so will go see if anyone is observing before I do anything else. Both cams are streaming for me now.

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 47144
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Sat Nov 02, 2019 8:13 am

JudyB wrote:
Sat Nov 02, 2019 8:09 am
IrishEyes wrote:
Sat Nov 02, 2019 7:23 am
SATURDAY , NOVEMBER 2, 2019

Good Morning Judy :huggie:


Re H Mills Embedded Cams..

Both cams are sputtering .. I have to keep refreshing them....

Maybe a reboot will help when you have time

Thank You

Bev
11:08 am
I logged into the embedded cams to take a look - and I'm hearing calls, so will go see if anyone is observing before I do anything else. Both cams are streaming for me now.
Thanks Judy!\ I have to go out!
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

User avatar
Jean
Topic Assistant
Posts: 15955
Joined: Feb 19, 2018
Location: Langley, BC

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Jean » Sat Nov 02, 2019 3:45 pm

3:42pm.........Not sure if this is the place for this but will mention it anyway. Several weeks ago there seems to have been a bit of a change with our embedded cams. We try to take s'caps from the embedded cams and when we do, we have to wait a while for the view to clear. Then we take a s'cap. But as I was just on the cams I noticed that the W embedded cam view did not clear at all while I was there. The E embedded cam did clear after a moment or two. Zoomer cam views are fine. We never had to wait like this before so wonder if something has changed? If I remember correctly we did have that problem a long time ago when someone was working on the settings to get us a better high resolution view.

Here is an example of what we see on the W embedded cam view..........it happens with both the E and W cams, it is not consistent. Any viewers looking in would be seeing this too.............not worth looking at when it is so blurry.

10.JPG
This shows the difference between the blurry W cam view and the clear E cam view using the embedded cams to see with. The top view is the W cam........bottom one is E cam.
2.JPG
"Volunteers do not necessarily have the time..............they have the heart"..........Elizabeth Andrew

(Member since 9/10/11)

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Sat Nov 02, 2019 4:07 pm

Thanks for posting, Jean.

Have you looked at the settings for the embedded cams -
20191102_003.jpg
20191102_003.jpg (7.97 KiB) Viewed 58 times

I know that sometimes when I have too many windows open, the quality on one or both embedded cams goes down because I don't have the bandwidth to watch at high resolution. This is what I'm currently seeing for East; my computer defaulted to 480:
20191102_005.jpg

This is what I get if I go up to 720 (no since for me to go higher as I'm not viewing at full screen); maybe marginally sharper, though not obvious to me:
20191102_006.jpg

But when I have a cam (or two) open to zoom, the embedded cams tend to go to a much lower resolution, like this:
20191102_007.jpg

And they sometimes do that even if I set them higher - though I usually keep mine in Auto and only choose a higher setting while I'm taking screenshots.

I did look quickly at the image on the East zoomer link, and didn't see it looking that different - though the view of the nest may not be the best one to judge.

And dinner's ready - hope this helps, and I'll try to check back later.

User avatar
Jean
Topic Assistant
Posts: 15955
Joined: Feb 19, 2018
Location: Langley, BC

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Jean » Sat Nov 02, 2019 4:38 pm

4:36pm.........Thanks Judy..........I have not been checking those settings for a while. I think they must change periodically all by themselves, likely due to the reasons you have mentioned here. I just looked at the embedded cams and realized they were not on the highest setting..........hopefully that is all that was causing this and it is nice to have a simple solution. Will have to watch for this in the future.
"Volunteers do not necessarily have the time..............they have the heart"..........Elizabeth Andrew

(Member since 9/10/11)

User avatar
Sandy_W
Topic Assistant
Posts: 18912
Joined: Feb 22, 2018
Location: Arkansas

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Sandy_W » Sat Nov 09, 2019 7:29 am

7:28 am noticed at Delta 2, the DVR recording is only going back two hours. Is this a change and going to be the norm? Can't remember how long it would typically go back but something along the lines of 12 hours.
“Eagles: When they walk, they stumble. They are not what one would call graceful. They were not designed to walk. They fly. And when they fly, oh, how they fly, so free, so graceful. They see from the sky what we never see.” – Unknown

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Sat Nov 09, 2019 10:11 am

Sandy_W wrote:
Sat Nov 09, 2019 7:29 am
7:28 am noticed at Delta 2, the DVR recording is only going back two hours. Is this a change and going to be the norm? Can't remember how long it would typically go back but something along the lines of 12 hours.
I just brought up the Delta cams, and I'm seeing 12 hours. We had something similar happen at Harrison Mills recently, and some observers were able to get back to 12 hours by refreshing or reloading the page, but one had to do a "hard refresh" by holding down the Shift key while clicking the reload icon (or maybe Shift-Ctrl-R for some browsers - you can try googling Hard Refresh and the name of your browser if this doesn't work for you).

Generally when you refresh/reload a page, the browser pulls most of the information from the original source - but it does some sort of check for items that have changed, and big items that haven't changed might be loaded from a cached copy of the page on your computer so the page will load faster - and I don't know how the check works, but I don't think it can tell that something inside the viewing window has changed. The hard refresh tells the computer that you're willing to wait while it recopies every single item from the source.

My guess is that at some point YouTube went to 2 hours, and your browser cached the page from that time. If this doesn't work, please let me know! Thanks!

User avatar
Sandy_W
Topic Assistant
Posts: 18912
Joined: Feb 22, 2018
Location: Arkansas

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Sandy_W » Sat Nov 09, 2019 12:44 pm

Hi Judy, thanks for the information. Have tried the techniques I found but so far haven't stumbled on one that works. This is what I found for a hard refresh.
Chrome:
Quick hard refresh can be done by using the following short cut keys
Windows/Linux:
Hold down Ctrl and click the Reload button.
Or, Hold down Ctrl and press F5.
just open the Chrome Dev Tools by pressing F12. Once the chrome dev tools are open, just right click on the refresh button and a menu will drop down. This menu gives you the option of doing a hard refresh, or even clearing the cache and do a hard refresh automatically.

Maybe it will catch up soon and revert back to the 12 hours.
“Eagles: When they walk, they stumble. They are not what one would call graceful. They were not designed to walk. They fly. And when they fly, oh, how they fly, so free, so graceful. They see from the sky what we never see.” – Unknown

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4614
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Sat Nov 09, 2019 12:52 pm

Sandy_W wrote:
Sat Nov 09, 2019 12:44 pm
Hi Judy, thanks for the information. Have tried the techniques I found but so far haven't stumbled on one that works.
<- snip ->
If you discover something that does work, please let us know, Sandy - and I'm positive that it will sort itself out, but am not sure how long it will take.

User avatar
Sandy_W
Topic Assistant
Posts: 18912
Joined: Feb 22, 2018
Location: Arkansas

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Sandy_W » Mon Nov 11, 2019 2:26 pm

Hi Judy, so far I have not found anything that works to gain more time on the DVR but did notice something this morning. When I got on at 4:20 Delta time to check the Delta 2 nest, the east cam were only show say 26 minutes of rollback time and the west cam was somewhere around 48 minutes. See these first two screenshots.
2019-11-11_6-20-55.jpg
2019-11-11_6-21-14.jpg
Then I checked again at 4:52 and the east cam was at 1:19 minutes in rollback and the west cam was at 57 minutes. See the screenshot of west cam. One thing to note is I had the cams up during this time so it was odd times. Of course, they may have flickered off as I was not constantly watching.
2019-11-11_6-52-08.jpg
So when I went to school, I checked on three different computers with one on a different network with two different logins. The result was only showing around the 1:15 at 5:10 am on the DVR rollback. At 10:00 am Delta time, showing 2 hours.

Certainly, I do not have a solution but this tells me it isn't my google drive account on my computer as it has a totally different login.

2:43 am checked this morning and apparently the cams are simply going offline as the rollback time for both cams was at 51 minutes at 2:06 am. As of right now, they are at 1:15 time in rollback.
“Eagles: When they walk, they stumble. They are not what one would call graceful. They were not designed to walk. They fly. And when they fly, oh, how they fly, so free, so graceful. They see from the sky what we never see.” – Unknown

Post Reply

Return to “Technical Help”