Practice Thread

This is a place to try things out -
please be aware that nothing is permanent here
txelements
Posts: 1902
Joined: Mar 03, 2018

Re: Practice Thread

Post by txelements » Thu Jun 28, 2018 7:36 am

New phone, pic practice.
20180628_102918.jpg
I was trying to show the moss. Now to figure out pic adjustments/edits.

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Thu Jul 26, 2018 11:26 am

Practice, practice
DSCN3385rev_LI.jpg
The Eagle Tree by the Lake
:)
Attachments
DSCN3395rev.jpg
Mere or Pere Eagle 26 July 2018
Still looking for E9

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Mon Aug 27, 2018 8:05 am

Testing permissions ~JudyB

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Wed Aug 29, 2018 12:08 pm

Still looking for E9

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Sun Sep 09, 2018 8:25 am

Still looking for E9

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Sun Sep 09, 2018 9:15 am

Sunnybird1995 wrote:
Sun Sep 09, 2018 8:25 am
Does this link work?
https://www.bnd.com/news/local/article217957670.html
It does indeed, Sunnybird! If you're going to post a link in one of the threads, I recommend saying where the link is going (here's a link to an interesting news story about osprey, or here's a link to a story from my local newspaper) - I'm generally reluctant to click links unless I know where they go, and I suspect I may not be the only one! :)

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Mon Sep 10, 2018 10:12 am

JudyB wrote:
Sun Sep 09, 2018 9:15 am
Sunnybird1995 wrote:
Sun Sep 09, 2018 8:25 am
Does this link work?
https://www.bnd.com/news/local/article217957670.html
It does indeed, Sunnybird! If you're going to post a link in one of the threads, I recommend saying where the link is going (here's a link to an interesting news story about osprey, or here's a link to a story from my local newspaper) - I'm generally reluctant to click links unless I know where they go, and I suspect I may not be the only one! :)
Thank you so much Judy B. I appreciate the support and information.
:bye 1:
Still looking for E9

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Mon Sep 10, 2018 10:27 am

Judy B, I posted my Osprey link on Eagle Chatterer's Forum. From Sunday, right above the Eagle Cartoon by Nestfriend.
That cartoon is so clever. :) Thanks again.
:bye 1:
Still looking for E9

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Wed Oct 03, 2018 7:14 am

I've seen comments from a couple of people who are having trouble posting attachments - so I'm trying one. This is a lovely sunset shot from Delta back in June.
20180626_004.jpg

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Wed Oct 10, 2018 10:01 am

checking my date/time setting.
There are some pretty neat pics and scaps here!
Still looking for E9

User avatar
Jean
Topic Assistant
Posts: 14896
Joined: Feb 19, 2018
Location: Langley, BC

Re: Practice Thread

Post by Jean » Wed Oct 10, 2018 8:10 pm

Trying to do a posh link...............Donations

Yippee! :D
"Volunteers do not necessarily have the time..............they have the heart"..........Elizabeth Andrew

(Member since 9/10/11)

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Thu Oct 11, 2018 7:40 am

Jean wrote:
Wed Oct 10, 2018 8:10 pm
Trying to do a posh link...............Donations

Yippee! :D
Congratulations, Jean! :thumlft:

And I always enjoy seeing the new pictures as well, Sunnybird.

etnad2
Posts: 1
Joined: Oct 14, 2018

Re: Practice Thread

Post by etnad2 » Sun Oct 14, 2018 11:46 am

test

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Thu Oct 25, 2018 11:05 am

https://gm1.ggpht.com/XcXV2Hg4Lh791lD_5 ... -ft-l75-ft

I think this will work. I got permission from artist to post.
Still looking for E9

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Thu Oct 25, 2018 3:17 pm

Sunnybird1995 wrote:
Thu Oct 25, 2018 11:05 am
https://gm1.ggpht.com/XcXV2Hg4Lh791lD_5 ... -ft-l75-ft

I think this will work. I got permission from artist to post.
The link isn't working for me, Sunnybird.

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Fri Dec 14, 2018 6:22 am

Practicing with these files . . .
Attachments
DSCN3887 Rev.jpg
Nest label
DSCN3905 Rev.jpg
Nest of Mere & Pere Dec 2018
Still looking for E9

JudyB3
Posts: 1
Joined: Jan 02, 2018

Re: Practice Thread

Post by JudyB3 » Thu Jan 17, 2019 10:29 am

I am testing permissions and needed a post I could play with - this is my temporary "play" post. :) ~JudyB

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Thu Jan 24, 2019 2:03 pm

Hi everyone! I've had reports of people having trouble with attachments - and of people being required to log in before they can submit a post they just made - so I'm going to try making some posts with and without attachments, editing posts, quoting posts and other things to see if I can figure out what needs fixing.

Added - that posted without my needing to sign in.

Added - and I could edit it without needing to sign in. I'm using Firefox on a Windows computer - and have had to sign in several times today, so it does sometimes affect me.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Thu Jan 24, 2019 2:06 pm

This post is hopefully going to start with one picture from a visit to our Surrey Reserve nest, placed inline.
20190123_003.jpg

That worked! I'm now editing the post to add this line.

That also worked - the picture is still there. I am now adding a second image, also inline, from the same visit.
20190123_002.jpg

That also worked - I'm now editing my post with two pictures.

So far so good - end of this test.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Thu Jan 24, 2019 2:09 pm

For the next test, I'm going to add a screenshot but not place it inline, so it will show up as an attachment at the bottom of the post.

That worked; I'm now editing the post to add this line of text. Clicking on the attachments link, I still see my file there.

And the picture was still there; I'm now adding another picture.

Both pictures showed up as expected; I'm now editing the post to see if that changes anything.

Still looks good! End of this test.
Attachments
20190123_005.jpg
20190123_004.jpg

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Thu Jan 24, 2019 2:12 pm

JudyB wrote:
Thu Jan 24, 2019 2:06 pm
This post is hopefully going to start with one picture from a visit to our Surrey Reserve nest, placed inline.

20190123_003.jpg


That worked! I'm now editing the post to add this line.

That also worked - the picture is still there. I am now adding a second image, also inline, from the same visit.

20190123_002.jpg


That also worked - I'm now editing my post with two pictures.

So far so good - end of this test.
I'm now quoting my first post with pictures, to see if quoting works.

And it does; the pictures do not show up, because they are only attached to the original post. All working as expected.

My images are jpg - it's possible that the issue is with other types of photos. Off to check.

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Thu Jan 24, 2019 2:23 pm

testing, testing.
Still looking for E9

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Thu Jan 24, 2019 2:26 pm

Sunnybird1995 wrote:
Thu Jan 24, 2019 2:23 pm
testing, testing.
Are you having trouble posting, Sunnybird? Some people have reported issues adding images to their posts, and I am trying to test some of that, so if you've had a problem, I'd love to know the details.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Thu Jan 24, 2019 2:29 pm

I'm adding a large png image captured by catspairadice at the Trio nest; png images take more space than jpg images, which might be causing an issue. I'm first going to place it inline; it did take a long time to load, probably because I don't have a superfast internet connection - and it is 2.4 MB:
2019-01-24 (210)_catspairadice.png
And now I'm going to add the same image a second time, not placing it inline.


And that also worked. I will mention that I know not all screen capture software can do this - but we would prefer to have the images saved as JPG when possible.

The third image here is the same picture saved as jpg - it looks the same to me, but is 244 KB, 1/10 the size of the full screen PNG image.
Attachments
2019-01-24 (210)_catspairadice.png
2019-01-24 (210)_catspairadice.jpg

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Fri Jan 25, 2019 4:38 am

JudyB wrote:
Thu Jan 24, 2019 2:26 pm
Sunnybird1995 wrote:
Thu Jan 24, 2019 2:23 pm
testing, testing.
Are you having trouble posting, Sunnybird? Some people have reported issues adding images to their posts, and I am trying to test some of that, so if you've had a problem, I'd love to know the details.
OK now I think things are working right.
What would happen is that I would Log On as usual. Then type a post, then screen would flip me back to Log On screen. It would do that with Preview and Submit buttons. Of course I would lose the message. I didn't get as far as to Add Files, so don't know about images.
If you can read this, things are working normally. :)
"Wings Crossed" :luck:
Thank you.
I thought this is probably happening to others also? :dunno:
Still looking for E9

User avatar
Sunnybird1995
Posts: 544
Joined: Mar 02, 2018
Location: Illinois

Re: Practice Thread

Post by Sunnybird1995 » Mon Jan 28, 2019 4:44 am

Testing to see if I can post or not.

OK, that worked so far.
Still looking for E9

User avatar
gemini
Admin
Posts: 1134
Joined: Dec 15, 2017
Location: North Vancouver, BC

Re: Practice Thread

Post by gemini » Sun Feb 03, 2019 2:04 pm

Post for testing.
Image

Member since: 7/31/2006

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Fri Feb 15, 2019 11:21 am

Some members have been having trouble attaching photos, and they tend to be people who post their own photos of wildlife, rather than screenshots, and those can be larger - so I'm going to post a few larger pictures to see if I have trouble with that.

My husband took me out to dinner yesterday for valentine's day, and a friend took our picture. :love:

And I get the error - hooray! Much easier to fix if I can recreate the problem!


Test picture of our cat.
IMG_9144a.jpg
This is a small picture - 228 KB; a larger one, 1.2 MB (or 1200 KB) would not post.


Mmud's picture at 3/4 size - 405 KB
Scott test - smaller.jpg

Mmud original - 1.5 MB
Scott test - original.jpg

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Fri Feb 15, 2019 2:07 pm

Trying my larger cat picture again - got HTTP Error

Deleted that, and am posting small cat picture - 302 KB
Chelsea_9095a.jpg

Clicked submit

Editing to add mmud's big picture
Scott test - original.jpg

That worked - so now I'll try my big cat picture - HTTP ERROR

Deleted file, clicked submit, edited post

Trying big cat picture again - didn't work. Wonder if the problem is that my picture is 4000 px wide; mmud's is only 2000 wide.


Trying a picture that's cropped so less than 4000 px wide - Nope. And it's smaller than mmud's image.

Very strange.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4119
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Practice Thread

Post by JudyB » Fri Feb 15, 2019 3:22 pm

Trying something else - large cat picture....

The picture I'm trying to add is about 1.7 MB, and I don't have enough hands and eyes to time it, but it seems as if it took about 5 seconds before the green bar reached the edge and I got the error message.
20190215_001.jpg
20190215_001.jpg (4.41 KiB) Viewed 341 times

For normal screenshots, that happens so fast I rarely notice the status bar on the right.


When this doesn't work, if I X out of the error box, I still have no way to post the picture, and it doesn't show up as an attachment, because it's not uploaded.
20190215_002.jpg

After posting the picture above, I re-edited the post and looked at the attachments, and the one that didn't load had disappeared.

Post Reply

Return to “Practice Area”