Report Cams Down and Forum Errors

Report cams up/down or if you need technical assistance.
User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Jan 22, 2019 6:01 am

SueB wrote:
Tue Jan 22, 2019 4:53 am
Good Morning All! Sandy_W noted in the Trio thread that all of the posts from Monday are no longer there. She mentioned that the forum was down earlier. I just checked the Delta thread and all of the posts from Monday are also gone.
It’s one of those “the best laid plans” things. David Hathaway tried to do the update we’d announced to the forum software last night and something went very wrong. Fortunately he’d backed everything up yesterday morning and he was able to restore that copy so we did only lose one day’s data - but we had hoped it would be so smooth that no one would notice. We’re sorry that everyone’s work from yesterday was lost.

David Hathaway is very good at this, and I know that as soon as he’s had a bit of sleep he’ll be looking at this to see what went wrong. We do still need to do the update and we’ll keep you posted as to when that might happen.

Please feel free to share this on other threads where people are asking what happened. Thanks!

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 48968
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Tue Jan 22, 2019 6:11 am

Thanks Judy and sorry I didn't mean to interfere when I replied to Sue :oops2:

Reporting this again

Re Mills

The N Embedded Cam is down at H Mills since yesterday !
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Jan 22, 2019 6:37 am

Thanks for bringing the update from the other forum to this thread, Bev. I’ll try to take a look at the HM cams in a few minutes.

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 48968
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Tue Jan 22, 2019 6:48 am

JudyB wrote:
Tue Jan 22, 2019 6:37 am
Thanks for bringing the update from the other forum to this thread, Bev. I’ll try to take a look at the HM cams in a few minutes.
Thanks Judy ... and no rush..... the S Cams ( Embedded and Zoomer)are streaming at Mills and so is N Zoomer cam ..

Thanks Judy and D Hathaway for all you do/....things could have been much worse !
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

User avatar
SueB
Zoomer
Posts: 24360
Joined: Feb 20, 2018
Location: SW Florida

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by SueB » Tue Jan 22, 2019 6:57 am

Thank you JudyB and Bev for your replies. Sorry, I should have checked the other thread. Totally understand about the data lost, no biggie....been through the same thing with other systems....but very glad there was a backup so we only lost the one day! Thanks for every you do, and also to David Hathaway for his work.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Jan 22, 2019 8:03 am

IrishEyes wrote:
Tue Jan 22, 2019 6:48 am
JudyB wrote:
Tue Jan 22, 2019 6:37 am
Thanks for bringing the update from the other forum to this thread, Bev. I’ll try to take a look at the HM cams in a few minutes.
Thanks Judy ... and no rush..... the S Cams ( Embedded and Zoomer)are streaming at Mills and so is N Zoomer cam ..

Thanks Judy and D Hathaway for all you do/....things could have been much worse !
I tried rebooting the HM North cam, and that didn't help so I sent a text message to Ken asking him to check. I don't know what his plans for the day are, but he usually checks things fairly quickly if he's at home.

And you're welcome, Bev.


David Hathaway may try again tonight to do the update - he thinks he knows what went wrong yesterday.

User avatar
SueB
Zoomer
Posts: 24360
Joined: Feb 20, 2018
Location: SW Florida

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by SueB » Tue Jan 22, 2019 8:10 am

Is anyone else having problems with the wrong s'caps being uploaded? I am trying to post on Delta 2, and I have cleared all my previous s'caps and only have the s'caps I've taken from this morning in my folder and when I select a s'cap to post it appears that it is pulling in the file name that I've selected but once I submit the post it is posting a totally different s'cap and not one that is from my folder from this morning.


8:42 am - Edit: I just tried to upload my s'caps just a minute ago and now they seem to be working properly. Not sure what happened but I wasn't doing anything different than I normally do.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Jan 22, 2019 8:50 am

SueB wrote:
Tue Jan 22, 2019 8:10 am
Is anyone else having problems with the wrong s'caps being uploaded? I am trying to post on Delta 2, and I have cleared all my previous s'caps and only have the s'caps I've taken from this morning in my folder and when I select a s'cap to post it appears that it is pulling in the file name that I've selected but once I submit the post it is posting a totally different s'cap and not one that is from my folder from this morning.


8:42 am - Edit: I just tried to upload my s'caps just a minute ago and now they seem to be working properly. Not sure what happened but I wasn't doing anything different than I normally do.
There may be a few screenshots that are sort of floating in limbo as a result of the failed update and the restore our tech person did last night. If it continues to happen, please let me know and I'll see if I can figure it out. I will mention that even though we've only been using this forum for about a year, we've got a lot of posts and a whole lot of images here, so copying everything from a backup file is a pretty massive undertaking.

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 48968
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Tue Jan 22, 2019 10:58 am

JudyB wrote:
Tue Jan 22, 2019 8:03 am
IrishEyes wrote:
Tue Jan 22, 2019 6:48 am
JudyB wrote:
Tue Jan 22, 2019 6:37 am
Thanks for bringing the update from the other forum to this thread, Bev. I’ll try to take a look at the HM cams in a few minutes.
Thanks Judy ... and no rush..... the S Cams ( Embedded and Zoomer)are streaming at Mills and so is N Zoomer cam ..

Thanks Judy and D Hathaway for all you do/....things could have been much worse !
I tried rebooting the HM North cam, and that didn't help so I sent a text message to Ken asking him to check. I don't know what his plans for the day are, but he usually checks things fairly quickly if he's at home.

And you're welcome, Bev.


David Hathaway may try again tonight to do the update - he thinks he knows what went wrong yesterday.
Thanks Judy for trying and thanks Ken .. the N Embedded Cam at H Mills is streaming ..

Good Luck David Hathaway ... :luck:
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Jan 22, 2019 11:08 am

IrishEyes wrote:
Tue Jan 22, 2019 10:58 am


Thanks Judy for trying and thanks Ken .. the N Embedded Cam at H Mills is streaming ..

Good Luck David Hathaway ... :luck:
I just checked my text messages - Ken says it was a combination YouTube and Wowza issue. Glad he was able to get the cam streaming again. :thumlft:

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 48968
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Tue Jan 22, 2019 11:20 am

JudyB wrote:
Tue Jan 22, 2019 11:08 am
IrishEyes wrote:
Tue Jan 22, 2019 10:58 am


Thanks Judy for trying and thanks Ken .. the N Embedded Cam at H Mills is streaming ..

Good Luck David Hathaway ... :luck:
I just checked my text messages - Ken says it was a combination YouTube and Wowza issue. Glad he was able to get the cam streaming again. :thumlft:
Thanks Judy and me too ! :)
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

User avatar
Jean
Topic Assistant
Posts: 16446
Joined: Feb 19, 2018
Location: Langley, BC

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Jean » Tue Jan 22, 2019 3:23 pm

3:22pm.........Just letting you know that we are still having a problem at Delta2 with old s'caps showing up instead of the new ones we are trying to post. Was hoping this would go away but it hasn't.
"Volunteers do not necessarily have the time..............they have the heart"..........Elizabeth Andrew

(Member since 9/10/11)

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Jan 22, 2019 3:24 pm

Tuesday, January 22, 3:15 pm

Ken will be doing some work on the Wowza server this evening, starting around 8 pm, so all the embedded cams will go offline at that time. Hopefully it won't take too long - and will help with some of the issues we've been having with the embedded cams.

Zoomers should be able to connect directly to the cams while the embedded cams are down, and the forum and archives should not be affected (though as I mentioned earlier, David Hathaway may try to do the update on the forum software tonight - but that's a separate project).

If I get any updates about the Wowza server, I'll post on the Report Cams Down thread - viewtopic.php?f=66&t=33

And if the forum is down, I'll post any updates on the WildlifeCamWatch backup forum - http://www.wildlifecamwatch.com/viewtop ... &t=36#p655


It appears that we are still having issues with the wrong images appearing in some of our posts - Next time it happens, can you please leave the "wrong" picture there and send me a PM with a link to the post - I'm not sure if I can fix this, but I do remember there is a way to find unattached pictures in the database, and maybe I can do something with that - though I don't want to try fooling with that until David Hathaway has successfully completed the software update. Thanks!

User avatar
SueB
Zoomer
Posts: 24360
Joined: Feb 20, 2018
Location: SW Florida

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by SueB » Tue Jan 22, 2019 3:37 pm

JudyB, I was just looking at one of Sandy's posts on Delta where it appears that the 2nd s'cap is old....but weird thing is when I click on the s'cap and it opens up it is probably the one that Sandy uploaded. Here are screen shots of what I'm talking about...hoping they upload correctly. Note that I checked the s'caps below once the post went through and they are the ones that I uploaded.
Here is what shows on Sandy's post
2019-01-22 18_34_31-Greenshot.jpg
And here the image that opens up when I click on the 2nd s'cap.
2019-01-22 18_34_36-Greenshot.jpg

User avatar
Sandy_W
Topic Assistant
Posts: 19768
Joined: Feb 22, 2018
Location: Arkansas

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Sandy_W » Tue Jan 22, 2019 3:53 pm

To add what Sue posted, these were images she was seeing on the Trio forum earlier. The post pulled a Delta image in each of the post randomly in the Trio forum.
1.jpg
2.jpg
Last edited by Sandy_W on Tue Jan 22, 2019 3:57 pm, edited 1 time in total.
“Eagles: When they walk, they stumble. They are not what one would call graceful. They were not designed to walk. They fly. And when they fly, oh, how they fly, so free, so graceful. They see from the sky what we never see.” – Unknown

User avatar
Sandy_W
Topic Assistant
Posts: 19768
Joined: Feb 22, 2018
Location: Arkansas

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Sandy_W » Tue Jan 22, 2019 3:54 pm

These were the posts I was seeing from my end on the Trio forum before I deleted and upload the proper images.
2019-01-22_16-23-19.jpg
2019-01-22_16-23-29.jpg
“Eagles: When they walk, they stumble. They are not what one would call graceful. They were not designed to walk. They fly. And when they fly, oh, how they fly, so free, so graceful. They see from the sky what we never see.” – Unknown

User avatar
SueB
Zoomer
Posts: 24360
Joined: Feb 20, 2018
Location: SW Florida

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by SueB » Tue Jan 22, 2019 4:11 pm

JudyB, you mentioned on Delta that there are some s'caps out in La La land (not your exact words), that may be causing the issue. Just a thought here, but I think that all of those posts that are messed up with old s'caps are all s'caps from yesterday....at least the ones I have noticed....so wondering if somehow although we lost the posts from yesterday, the s'caps are still sitting out there waiting to be posted.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Jan 22, 2019 5:29 pm

SueB wrote:
Tue Jan 22, 2019 4:11 pm
JudyB, you mentioned on Delta that there are some s'caps out in La La land (not your exact words), that may be causing the issue. Just a thought here, but I think that all of those posts that are messed up with old s'caps are all s'caps from yesterday....at least the ones I have noticed....so wondering if somehow although we lost the posts from yesterday, the s'caps are still sitting out there waiting to be posted.
Good thought, Sue, but no - these are the posts from the last 10 days, and I can see the images, though I can't share them easily.
20190120_003.jpg

As you can see, there aren't a lot from yesterday.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Jan 22, 2019 10:31 pm

Hi everyone! Ken is going to postpone the work on the Wowza server until the weekend.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Tue Jan 22, 2019 10:53 pm

David Hathaway has run the utility to synchronize attachments. I’m thinking all the scrambled attachments have been fixed so there’s no way to know if it helped - but hopefully it will keep that from happening again. Please keep me posted. Thanks and :offtobed:

User avatar
Sandy_W
Topic Assistant
Posts: 19768
Joined: Feb 22, 2018
Location: Arkansas

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Sandy_W » Wed Jan 23, 2019 3:12 am

Judy, I posted an image to the Trio forum early this morning to start the day. When I submitted, the image did not show, just the name of the image file. I refreshed the page a couple of times and still no image showing and again just the name of the image file. So I edited the post to delete the image file and added the image file again. I am now seeing the image and think all is OK (I think). Just for information.
“Eagles: When they walk, they stumble. They are not what one would call graceful. They were not designed to walk. They fly. And when they fly, oh, how they fly, so free, so graceful. They see from the sky what we never see.” – Unknown

User avatar
SueB
Zoomer
Posts: 24360
Joined: Feb 20, 2018
Location: SW Florida

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by SueB » Wed Jan 23, 2019 7:34 am

7:34 am - Good Morning All! I am on the Delta 2 Zoomer cams and they are responding very very slowly to the controls. Wondering if anything can be done about that.

7:45 am - edit: forgot to mention that the sound is cutting in and out....mostly out...can't hear much.

User avatar
SueB
Zoomer
Posts: 24360
Joined: Feb 20, 2018
Location: SW Florida

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by SueB » Wed Jan 23, 2019 12:33 pm

12:32 pm - Good Afternoon! I just noticed that the Delta W Embedded cam has been down for 15 minutes or so....both were down it seems, but the E Cam has come back.

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Wed Jan 23, 2019 1:18 pm

SueB wrote:
Wed Jan 23, 2019 12:33 pm
12:32 pm - Good Afternoon! I just noticed that the Delta W Embedded cam has been down for 15 minutes or so....both were down it seems, but the E Cam has come back.
I've rebooted West and West embedded is back up, though I don't know if it will stay.

Are the zoomer controls still sticky?

hwf-admin
Site Admin
Posts: 3
Joined: Dec 09, 2017

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by hwf-admin » Wed Jan 23, 2019 10:29 pm

JudyB wrote:
Tue Jan 22, 2019 10:53 pm
David Hathaway has run the utility to synchronize attachments. I’m thinking all the scrambled attachments have been fixed so there’s no way to know if it helped - but hopefully it will keep that from happening again. Please keep me posted. Thanks and :offtobed:
I am thusly reminded why I secretly loathe phpBB however I am now pleased to report that the software upgrade is now in place and seems to be running fine. It was certainly not without it's adventures but, seems good.

:dunno:

User avatar
JudyB
Admin
Posts: 4727
Joined: Dec 09, 2017
Location: Midcoast Maine

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by JudyB » Thu Jan 24, 2019 7:03 am

hwf-admin wrote:
Wed Jan 23, 2019 10:29 pm
JudyB wrote:
Tue Jan 22, 2019 10:53 pm
David Hathaway has run the utility to synchronize attachments. I’m thinking all the scrambled attachments have been fixed so there’s no way to know if it helped - but hopefully it will keep that from happening again. Please keep me posted. Thanks and :offtobed:
I am thusly reminded why I secretly loathe phpBB however I am now pleased to report that the software upgrade is now in place and seems to be running fine. It was certainly not without it's adventures but, seems good.

:dunno:
Thanks, David! Everything is looking good!

User avatar
IrishEyes
Forum Assistant
Posts: 48968
Joined: Feb 09, 2018
Location: Nova Scotia, Canada

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by IrishEyes » Thu Jan 24, 2019 7:17 am

JudyB wrote:
Thu Jan 24, 2019 7:03 am
hwf-admin wrote:
Wed Jan 23, 2019 10:29 pm
JudyB wrote:
Tue Jan 22, 2019 10:53 pm
David Hathaway has run the utility to synchronize attachments. I’m thinking all the scrambled attachments have been fixed so there’s no way to know if it helped - but hopefully it will keep that from happening again. Please keep me posted. Thanks and :offtobed:
I am thusly reminded why I secretly loathe phpBB however I am now pleased to report that the software upgrade is now in place and seems to be running fine. It was certainly not without it's adventures but, seems good.

:dunno:
Thanks, David! Everything is looking good!
Thanks David from me also ... and I agree Judy!
Image

HELPFUL HINTS...Be Respectful !....Bev...member since 08/04/09

User avatar
SueB
Zoomer
Posts: 24360
Joined: Feb 20, 2018
Location: SW Florida

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by SueB » Thu Jan 24, 2019 7:18 am

Good Morning All! Not sure if this will get posted or not, but here it goes.....I am logged in and typing this message, like I have about 5 or more times on another thread, and each time when I am hitting the submit button it is asking me to log in again. I was able to post one post on the Trio thread just noting it as a test, but was unable to edit that because once again it asked me to log in and I am just caught in a loop. Is anyone else having this issue?

User avatar
SueB
Zoomer
Posts: 24360
Joined: Feb 20, 2018
Location: SW Florida

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by SueB » Thu Jan 24, 2019 7:23 am

Just to add to my previous post which obviously made it....but before that actually posted I received this error message after hitting the submit button the first time.....plus I am having problems uploading s'caps......so guess I don't have a s'cap to attach here. So the error message said: 'Post Review - At least one new post has been made to this topic. You may wish to review your post in light of this.'


This is my 2nd try on this post.

User avatar
Lynne
Zoomer
Posts: 5362
Joined: Feb 22, 2018

Re: Report Cams Down and Forum Errors

Post by Lynne » Thu Jan 24, 2019 7:42 am

Good Morning,
I just posted at WR forum, but could not add scaps. "HTTP Error" message appeared. I tried a couple of times. Don't know if problem is at my end or with the HWF server.
Thanks.

Post Reply

Return to “Technical Help”